Cătălina Ponor a suferit o intervenţie minoră la cord! » Inimă rebelă

Medicii cardiologi au asigurat-o pe tripla campioană olimpică de la Atena că poate face în continuare sport fără nici un risc.

Azi se împlinesc patru luni de cînd Cătălina Ponor se antrenează alături de celelalte componente ale lotului olimpic feminin la baza sportivă de la Izvorani. Fiecare zi a semănat cu cea din urmă. Mic dejun, antrenament, prînz, odihnă, din nou antrenament şi refacere, cină şi apoi somn. Gimnasta s-a conformat rapid programului de antrenamente impus de cuplul de antrenori Octavian Belu-Mariana Bitang.

Săptămîna trecută, monotonia a fost însă întreruptă, dar nu pentru mult timp. Într-una din şedinţele de pregătire, Ponor s-a oprit din exerciţii. A simţit cum inima începuse să-i bată mult mai repede. “Cătălina s-a născut cu o uşoară malformaţie la inimă, care îi poate provoca uneori crize de tahicardie. Ştiam acest lucru din 2004, cînd a avut un puseu. Atunci i-a crescut rapid pulsul, dar i-a revenit la normal la fel de repede. Acum s-a întîmplat la fel lîn timpul antrenamentului. Am decis să mergem la un consult de specialitate pentru a nu risca nimic“, a povestit Mariana Bitang. Acest lucru s-a întîmplat vinerea trecută, la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

O zi în spital

Am avut şansa să intrăm la doi medici cardiologi extraordinari, Radu Vătăşescu şi Ana Fruntelată. Dînşii ne-au recomandat o procedură nechirurgicală, ablaţie prin radiofrecvenţă, pentru a neutraliza prin descărcare electrică zona care-i cauzează tahicardia“, a mai explicat antrenoarea. Aceasta a adăugat că Ponor nu a primit din partea medicilor nici o interdicţie privind sportul de performanţă. “Cătălina se va putea antrena normal în continuare“, a precizat Bitang.

Ponor mai are la dispoziţie două luni pînă la Campionatele Mondiale de la Tokyo, pentru care a primit de la federaţia internaţională permisiunea de a concura. Ambiţia triplei campioane olimpice de la Atena este tocmai titlul mondial, singurul care-i lipseşte din palmares.

Video

Sursa: GSP

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: