Interviu Cătălina Ponor

Abătută. Aşa a apărut, luni seară, gimnasta Cătălina Ponor (24 de ani), pe  Aeroportul Henri Coandă, la revenirea delegaţiei României de la CM de gimnastică din Japonia, competiţia unde fetele noastre nu au cucerit nici o medalie.  Cătălina a încercat să găsească explicaţii pentru acest eşec usturător.

Cum  comentezi ceea ce s-a întâmplat la CM? 
Pentru mine a fost o competiţie foarte tristă. Sper să ne  trezim cât mai repede din această stare de somnolenţă. Trebuie să muncim mult  mai mult şi să uităm ceea ce s-a întâmplat. Altfel, nu vom putea ajunge vreodată la ceea ce a fost cândva echipa olimpică de gimnastică a României.

De ce crezi că România nu a mai format un grup unit?
Nu ştiu, dar,  dacă munceam mai mult, ajungeam pe podium. Eu, una, am simţit lipsa unei  adevărate echipe, ca aceea din 2004. Acel grup puternic, valoros, care a strâns  rândurile când a fost nevoie.

Urmează Jocurile Olimpice, de anul viitor, iar concurenţa e mare…
Se mai întâmplă, din nefericire, să avem şi astfel de eşecuri. Aşa cum  am spus mai devreme, dacă vom şti să muncim mai mult, să avem note de plecare  mult mai bune în exerciţiile pe care le facem, vom putea repara greşeala de la  acest Mondial. Personal, dorinţa mea este aceea de a obţine rezultate mult mai  bune la Olimpiadă.

Lăsând la o parte faptul că nu ai luat nici o medalie, te declari  mulţumită de evoluţia ta la bârnă?
Nu. Cu siguranţă nu sunt mulţumită. Am alte pretenţii de la mine.

Antrenorii au anunţat remanierea lotului…
Nu sunt eu în măsură să comentez deciziile antrenorilor. Dânşii sunt cei care ştiu cel mai bine ce e  de făcut pentru ca lucrurile să decurgă bine la lot. Totuşi, ceea ce pot spune e  că ar trebui să abandonăm ideea ca, din două în două luni, când nu ne convine  ceva, să ameninţăm cu retragerea din gimnastică. De asemenea, când mergem la  concursuri de asemenea anvergură, le transmit fetelor să se gândească mai puţin  la shopping şi mai mult la ceea ce avem de făcut în sala de antrenament. Iar  aceste cuvinte nu sunt spuse la voia întâmplării.

Libertatea

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: