“Încă nu am arătat tot ce pot!”

Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică, revine după şase ani la Europene. Gimnasta pregăteşte o surpriză pentru Jocurile Olimpice

Revenită în urmă cu doi ani în sportul de performanţă, Cătălina Ponor a devenit om de bază în echipa României. La 24 de ani, tripla campioană olimpică de la Atena a strălucit în toate concursurile de verificare, a obţinut cele mai mari note la bârnă şi la sol şi şi-a câştigat locul în team-ul tricolor. Astfel, constănţeanca se întoarce după şase ani la Europene (8-13 mai, Bruxelles), un important concurs de verificare pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Cătălina a vorbit, pentru ProSport, despre aşteptările pe care le are la întrecerea continentală şi ce o motivează să continue cu gimnastica.

Cătălina, eşti pregătită pentru Europene?
Să spunem că mă simt bine, nu sunt 100% la forma maximă şi normală pe care mi‑aş fi dorit-o, dar pregătirea a mers bine şi sunt bucuroasă că am reuşit să îmi revin într-un timp atât de scurt.

Te-ai antrenat azi cu un bandaj la genunchiul stâng…
Nu vreau să vorbesc despre genunchi pentru că nu sunt genul să îmi etalez durerile, astfel că aş putea spune că este doar o protecţie. Nu e nimic ce m-ar putea trage înapoi, pot face tot trei aparate sol, bârnă şi sărituri.

Au contat concursurile pe care le-ai avut în 2012?
M-au ajutat foarte mult pentru că la început când am venit poate aveam unele emoţii că nu o să fie aşa cum îmi doream şi încă nu eram revenită psihic pentru concursuri. Acum, mergând la fiecare competiţie îmi revin uşor-uşor la competiţiile pe care le făceam când eram mai mică.

Cum găseşti motivaţia de a merge mai departe?
Întotdeauna mi-am dorit să ajut echipa, să ajut colegele, să fiu eu acolo pe primul loc şi probabil de aici, din interior, vine dorinţa de a da cât mai multe rezultate. Vârsta nu cred că este foarte importantă atât timp cât îţi doreşti să fii în sală.

Ce obiective ţi-ai propus pentru Europene?
Pentru mine cel mai important este să ajut echipa să urce pe locul întâi, iar la individual rezultatele vor veni de la sine dacă eu îmi fac treaba foarte bine. Merg acolo să arăt ce am pregătit, să fac gimnastică cu plăcere şi nu are cum să nu fie bine.

Vei merge cu aceleaşi exerciţii şi la Londra?
În mare parte, da. Sper însă să mai adaug una, două legări, chiar şi un element în plus.

Mulţi sportivi resimt presiunea odată cu apropierea JO. Tu cum eşti?
Nu resimt asta ca o emoţie foarte mare, nu am insomnii, nu am nicio problemă cu asta, stilul meu de a fi la concurs este un pic mai nepăsător. Mă duc să îmi fac treaba pentru că atâta timp cât ştiu cum şi ce pregătesc sunt sigură pe mine şi nu am de ce să îmi fac probleme.

În acest moment în proporţie de cât la sută eşti pregătită pentru JO?
În jur de 70%. Încă nu arăt ce pot, păstrez surpriza pentru Londra, pentru că lupta adevărată se va da acolo, însă cred că mai am multe de arătat în gimnastică. Important e să fiu sănătoasă ca să pot să îmi duc propunerile până la capăt şi toate să fim la fel de bine motivate la fel de bine ca până acum.

Echipa provizorie pentru CE Bruxelles e formată din Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Diana Chelaru formula concursului fiind 5-3-3, din cinci fete vor concura trei şi toate trei notele vor fi luate în considerare.

Sursa: Prosport

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: