“A fost ultimul meu concurs ca gimnastă”

După ce a cucerit medalia de argint la sol, Cătălina Ponor şi-a anunţat ieri retragerea într-un interviu acordat TVR

Credit: GSP

Tripla campioană olimpică de la Atena, Cătălina Ponor a revenit la gimnastică şi, la 25 de ani, şi-a mai trecut în palmares două medalii olimpice: bronzul cu echipa şi argintul de la sol. Constănţeanca şi-a anunţat însă la final retragerea.

– Cătălina, nu a fost să mai fie aur, ci doar argint. Eşti mulţumită?

– Da, se putea mai bine, dar şi mai rău. Mă aşteptam să iau medalie la bîrnă şi pînă la urmă am luat la sol. Sînt fericită că am mai luat încă o medalie.

– Ai avut pentru cîteva momente una şi la bîrnă. Cum ai primit recalcularea notei americancei?
– M-a durut decizia, dar eu sînt de vină! Trebuia să-mi fac exerciţiul meu, fără ezitări, şi nu se mai ajungea acolo. Din păcate, arbitrii nu mi-au punctat pirueta, am avut acea dezechilibrare. A trebuit să-mi revin repede pentru că urma exerciţiul de la sol.

– La sol nu ai mai avut, în schimb, nici o ezitare.
– Aşa e, dar am avut notă de plecare mai mică decît americanca.

– Ce urmează pentru tine?
– A fost ultimul meu concurs ca gimnastă. Îmi pare bine că am arătat, la 25 de ani, că se mai poate face gimnastică la nivel înalt. Acum vreau să devin antrenoare, e lucrul care-mi place cel mai mult!

Sursa: GSP

Exercițiul de argint la sol îl puteți vedea aici!

Interviul Cătălinei de la conferința de presă de astăzi îl găsiți pe GSP

Găsiți declarațiile fetelor de după concurs pe www.tvrplus.ro si filmulețe, inclusiv exercițiile fetelor din finale pe www.tvrinfo.ro.

English Translation by www.chinadaily.com.cn:

I could have done more work, but I felt the pressure and I was nervous

At 25, Ponor was triple gold medallist at the Athens Olympics and oldest among all the eight finalists. Her success further proved the legend of Romania in women’s floor and team event, in which it has won a medal at 10 successive Games.

To the gymnast, however, this is her last competitive appearance, after which she planned to try something like coaching.

I will quit without regrets,” she said. “I have worked every second for my team, I have worked every second for myself, I have worked every second for everybody. I have already been an Olympic champion. I will quit gymnastics with my chin up.”

Advertisements

3 responses to ““A fost ultimul meu concurs ca gimnastă”

 1. Ioana 8 August, 2012 at 1:37 pm

  Catalina,

  Cum toata lumea bine stie, tu meritai aurul, nu americanca.Deci, finalul carierei tale a fost cu o medalie de aur!
  Felicitari pentru toata cariera!
  P.S:Te rugam sa nu devii ca Nadia Comaneci, care a uitat de unde a plecat.

 2. Narcisa 8 August, 2012 at 6:20 pm

  Bravo Caralina ai fost la inaltime ne-ai facut mandri ca suntem Romani,toata sala ti-a aplaudat evolutia de la sol, si toata sala a dezaprobat nota ta,sar asta e gimnastica cu puntajul ei actual, pt npo esti de aur la sal si tu si Izbasa ,si esti de bronz la barna chear daca ti-au furat medalia noi stim ca e a ta, trebuia sa faceti si voi contestati, barna ta a fost plina de elemente dificile,de gratie in executare ai ratat pirueta,dar americanca nu a avut nimic gratios in axecutie a fost rigida si fara elemente spectaculare a fost de locul 4. BRAVO CATA.

 3. Ioana 12 August, 2012 at 2:53 pm

  Draga Catalina, in primul rand felicitari pentru rezultat. Din punctul meu de vedere si nu numai al meu meritai aurul la sol si tu ar fi trebuit sa fi campioana olimpica ! Pe de alta parte poate ar fi bine sa te mai gindesti , mai sunt campionate mondiale, europene … eu nu cred ca ti-ai spus ultimul cuvant ca gimnastica ! Nu trebuie sa ne dai un raspuns acum, ia acum o pauza binemeritata, dar gindeste-te bine dupa aceea , daca varsta are chiar asa multa importanta !!! ;-). Eu lucrez in IT , am o varsta mult mai inaintata decat tine si am vrut de cand eram mica sa fac patinaj de performanta . Din pacate in aceasta tara nu a fost niciodata posibil ( cel putin pentru proba de dans pe gheata ). Anul acesta am fost in alta tara si mi-am cumparat primele patine profesionale de dans, de competitie.Cred ca daca miine cineva mi-ar spune sa las orice altceva pentru patinaj , nu as ezita nici o clipa ! ORICE E POSIBIL DACA VREI CU ADEVARAT si asta la orice varsta !
  Inca ceva, despre “expirate”… oamenii care gindesc asa sunt oameni care nu au realizat nimic niciodata, care nu au avut nici un vis niciodata si care prefera sa se uite in gradina altuia decat sa faca si ei ceva bun pe aceasta planeta!! Cu alte cuvinte, nu trebuie bagati in seama !! Noi speram inca la un exercitiu super la paralele. si poate o medalie AA. Crezi ca ar fi imposibil ? 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: