Se întoarce şi Ponor

Cătălina Ponor se va alătura în cîteva zile lotului olimpic. Mariana Bitang a spus că o aşteaptă pe vicecampioana olimpică de la Londra pentru a-şi relua pregătirea. Deşi a declarat că se retrage după Jocurile Olimpice din această vară, gimnasta s-a răzgîndit şi se întoarce în sală pentru a se pregăti în vederea Campionatelor Mondiale de la anul. “Trebuie să se întoarcă din Puerto Rico, unde e în vizită la prietenul ei“, a spus Mariana Bitang. Cătălina are o relaţie cu gimnastul Tommy Ramos.

Așa arată în prezent sala de gimnastică din cadrul CS Dinamo FOTO: Cristi Preda

Mariana Bitang şi Octavian Belu şi-au încheiat angajamentele. Contractele lor cu Federaţia şi forul olimpic au expirat după Jocurile Olimpice de la Londra. Cu toate acestea, cei doi s-au întors în sală, dar nu în cea de la Izvorani. “Le-am adus pe fete la Bucureşti şi sperăm să rămînem aici“, a spus Mariana Bitang. Sandra Izbaşa, Larisa Iordache, Diana Chelaru, Diana Bulimar, Dana Andrei, Amelia Racea şi Raluca Haidu se pregătesc în sala de gimnastică din cadrul complexului “Lia Manoliu”. “E cam aglomerat, cu noi în sală se antrenează şi băieţii de la lot, nu avem suficiente aparate, e cam mult ca două loturi olimpice să împartă aceeaşi sală“, a adăugat antrenoarea.

S-au mutat de la Izvorani la Bucureşti din două motive. “La Izvorani aveam probleme cu şcoala. Nu vrem să repetăm ce s-a întîmplat în vară cu Bacalaureatul, cînd două gimnaste nu au reuşit să promoveze examenul“, a spus Bitang. În plus, peste două-trei săptămîni lotul olimpic va fi completat cu sportive din lotul de junioare, care încă au obligaţii şcolare. “Nu-ţi poţi permite să le scoţi din programul de educaţie“.

Ţintesc sala de la Dinamo
Cel de-al doilea motiv pentru care Bitang şi Belu vor să aducă lotul la Bucureşti este că au rămas din nou fără cadre medicale. “Doctor oricum n-am avut, acum ne-a plecat şi asistentul medical, şi fizioterapeutul. Dacă rămînem în Bucureşti e mult mai simplu să rezolvăm acestă problemă, e mult mai uşor decît la Izvorani să găsim specialişti care să lucreze cu noi, de acolo trebuiau să facă naveta contra unui salariu de nimic“, a adăugat antrenoarea. De aceea prima opţiune este sala de gimnastică de la Dinamo. Cei doi au pus ochii pe această sală încă de acum jumătate de an. Din păcate, clădirea de la Dinamo e veche şi necesită modernizări. Mariana Bitang a spus că trebuie dărîmaţi doi pereţi şi mutaţi cîţiva metri mai în spate pentru că nu există spaţiu suficient pentru elan. “De şase luni am început demersurile pentru renovarea clădirii. Există disponibilitate de la Ministerul de Interne, au înţeles că e spre binele gimnasticii. Important este să se şi mişte lucrurile“, a adăugat Bitang.

Elisabeta Lipă, comandantul clubului Dinamo, spune că această acţiune este posibilă. “Acolo trebuia să se facă o sală nouă pentru care am proiectul gata, dar asta ar fi fost varianta pe termen lung. Există soluţia renovării, care presupune extinderea sălii şi construirea unor spaţii de cazare şi refacere la etaj”, a spus Lipă.

Chiar dacă nu au contracte semnate, Mariana Bitang şi Octavian Belu deja pregătesc viitorul. Toate acţiunile lor înclină spre continuarea muncii la lotul olimpic. Răspunsul clar îl vor da în cel mult o lună.

Sursa: GSP

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: