“Regina bârnei” se întoarce în sală!

Primul concurs la care Cătălina Ponor va participa va fi în Mexic, între 22-25 noiembrie

Cătălina Ponor (25 ani) şi-a confirmat statutul de fenomen al gimnasticii româneşti la Londra. Revenită în sport la o vârstă la care alte gimnaste spun de mult adio, 23 de ani, tripla campioană olimpică de la Atena a recuperat în doar doi ani tot ce a pierdut în patru ani de pauză. La Londra, Cătălina a ajutat semnificativ echipa la trei aparate, a cucerit bronzul cu fetele, a obţinut argintul la sol şi a pierdut, la contestaţie, bronzul la bârnă. Despre Londra, vacanţă şi revenirea în sală, “Regina bârnei” a vorbit într-un interviu pentru ProSport.

Cătălina, cum e în vacanţă?
Am reuşit să mă mai odihnesc, să mă mai relaxez alături de părinţi, de prieteni. Este o vacanţă împlinită şi mă bucur de clipele frumoase pe care le petrec alături de cei dragi.

Cum te-ai obişnuit cu acest program lejer?
Am avut o revelaţie la un moment dat când eram în maşină cu o prietenă, la o oră destul de înaintată. Am întrebat-o cât e ceasul şi am avut o reacţie, ceva de genul: «aoleu, am întârziat, trebuie să mă întorc înapoi». Atunci mi-a spus: «alooo, stai linişită că ai terminat». E normal ca după o perioadă de stat în cantonament să îţi intre asta în obişnuinţă.

Cât va dura vacanţa?
Pe la mijlocul lunii o să mă întorc în sală să mă mişc pentru că voi avea nişte spectacole în afara ţării şi atunci va trebui să mă duc acolo pregătită. Nu pot să mă duc doar să dau din mână.

Vei merge cu solul şi bârna de la Londra?
Probabil mai uşurate, mai de show pentru că atunci când spui un show trebuie să faci asta, trebuie să faci ca lumea să simtă că într-adevăr nu te iubeşte de pomană.

Iei în calcul o variantă de genul Cirque du Soleil?
Nu. Nu cred că mă caracterizează astfel de spectacole.

Cu ce ai rămas după Londra?
Probabil cu amintirile şi clipele frumoase petrecute alături de colege, de antrenori, dar şi cu cele mai puţin plăcute din sală.

După Londra, părerea generală a fost că e o anumită tensiune între tine şi antrenori…
Asta este doar un gând al unora. Eu nu am absolut nimic cu dânşii, dânşii nu au absolut nimic cu mine, suntem chiar în relaţii foarte bune, vorbim la telefon…

Ce ai câştigat în aceşti ultimi doi ani?
Maturitatea cu care am gândit concursurile şi antrenamentele, ambiţia şi dorinţa de a arăta tuturor că se poate face performanţă atunci când îţi doreşti.

Ai refuzat o propunere de la “Dansez pentru tine”. Nu te tentează lumea spectacolului?
A fost o invitaţie de la ei, dar am decis să nu mă duc pentru că doream să mă mai odihnesc. Deocamdată vreau să stau departe de tot ce înseamnă acest fel de spectacole, nu vreau să mă bag în lumea asta.

Ce faci? Mergi mai departe cu gimnastica?
Deocamdată nu m-am gândit, nu ştiu dacă voi continua sau dacă mă voi retrage, dar sper ca decizia pe care o voi lua să fie cea mai bună pentru mine.

Ce îţi doreşti cel mai mult?
Să rămân sănătoasă!

Unde te-ai adaptat mai uşor, la Deva sau la Izvorani?
La Izvorani. La Deva eram mai micuţă, nu gândeam la fel de matur, era altceva. La Izvorani am avut în primul rând libertate puţin mai multă din partea antrenorilor. În plus, la vârsta asta a fost normal să gândesc şi să văd altfel cantonamentul.

A fost mai multă muncă decât la Atena?
Da, pentru că am stat patru ani acasă şi a trebuit să recuperez ce am pierdut. Atunci când am intrat în sală, fetele erau pe integrale, îşi făceau exerciţiile, erau fete care nu au avut pauză. eu veneam după o pauză şi a trebuit să le ajung din urmă.

Dacă ar trebui să spui ceva despre aceşti doi ani ce ai spune?
Ambiţie. Am fost ambiţioasă şi mi-am dorit foarte mult.

Consideri ca fiind o lipsă titlul mondial?
Este, mi-aş fi dorit foarte mult să am şi titlul mondial. Dacă Dumnezeu nu a vrut să îmi dea şi darul acesta de a avea titlul mondial, asta a fost.

E o motivaţie să continui?
Poate! (râde).

Secretul reuşitei?! Muncă, muncă, ambiţie şi perseverenţă în tot ce vrei să faci
Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică

Sursa: Prosport

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: