Cătălina Ponor se retrage din activitate

Cata

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat miercuri, că este probabil ca gimnasta Cătălina Ponor să-şi încheie cariera. Ponor, care a împlinit 25 de ani în 20 august, a cucerit în cariera ei cinci medalii olimpice, trei de aur la JO din 2004 (cu echipa, la bârnă şi sol), una de argint la JO din 2012 (sol) şi una de bronz la aceeaşi competiţie (cu echipa).

Nu am primit nicio informare oficială din partea Cătălinei, am auzit şi eu doar că doreşte să încheie cariera şi este relativ probabil că se va opri din performanţă. Aşteptăm să ne anunţe, dacă va decide în acest fel, iar noi nu putem decât să-i mulţumim pentru revenire şi felul în care a luptat. A făcut multe lucruri bune şi, să fim sinceri, dacă ne uităm în jur, e jale la capitolul noi sportive. Cătălina, în nume personal, ar urma să-şi reactiveze renta viageră”, a declarat Adrian Stoica.

La rândul său, antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin, Octavian Bellu, a precizat pentru Mediafax “Nu am primit niciun anunţ oficial din partea Cătălinei, dar din ce ştim, după încheierea concursurilor demonstrative din acest an ar fi vorba despre o retragere, dacă va rămâne pe această poziţie. Mai are împreună cu Sandra Izbaşa trei demonstraţii în Belgia şi una în Franţa, care se vor încheia în prag de Crăciun. Ea trebuie să anunţe federaţia, nu pe noi neapărat, e vorba de reactivarea rentei viagere, dar şi de faptul că încă 6 luni din momentul retragerii va rămâne în atenţia WADA. Cătălina are vârsta pe care o are, nu ar fi o surpriză retragerea ei. A făcut un efort fantastic după revenire, cu participare la Europene, Mondiale şi Jocuri Olimpice, sunt rare recordurile ei ca vârstă în gimnastica modernă.”.

Cătălina Ponor a cucerit în cariera ei cinci medalii olimpice, trei de aur la JO din 2004 (cu echipa, la bârnă şi sol), una de argint la JO din 2012 (sol) şi una de bronz la aceeaşi competiţie (cu echipa). La CM a adunat tot cinci medalii (trei de argint şi două de bronz), iar la CE are 10 medalii, dintre care 7 de aur, plus numeroase medalii la Cupele Mondiale, între 2003 şi 2012.

Sursa: cronicaromana.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: